Neljapäev, 27. august 2009

Porksikook


Vaja:
*5-6 keskmise suurusega porgandit (Eriti ei ole vahet kas panna palju või vähe porgandit)
*4dl jahu (lisa sinna tl küpsetuspulbrit)
*veerand muskaatpähklit
*teelusikatäis kaneeli
*3 muna
*u 0,4-0,5dl roosuhkrut (tavalist suhkrut natuke rohkem)
*vaniljesuhkrut

1. Porgandid riivida. Hea on kui nad natuke suhkruga seisavad. Ära kogu suhkrut kohe pane! Riivitud muskaadi võib juba siis lisada. Võib hiljem ka.

2. Teises kausis kloppida muna. Kolmandas (ehk mõõtetopsikus) sega jahu küpsetuspulbriga.

3. Vala muna ja jahu porganditele. Sega.

4. Maitse järgi lisa suhkrut. Pea meeles, et küpsedes läheb kook natuke vähem magusamaks.

5. Valada küpsetuspaberiga kaetud vormi. Mina soovitaks sellist sügavat leivasuurust vormi (ehk leivavormi), siis jääb kook pealt krõbe ja igatepidi mõnus.

6. 200 kraadises ahjus küpsetada. Minu ahjus sügava leivavormiga on ideaalne 55 minutit, mitte rohkem ega vähem. (Kui ahjus on värskelt küpsetatud, siis vähem muidugi).

Ja ongi valmis superhea kook!

Viimasele kahele koogile lisasin kookoshelbeid. Panin suvalise koguse... et mis tundus nagu loogiline. Maitsesin tainast ka muidugi. Olevat hea olnud, ma ise ei saanudki proovida :)

Selle peale sobivad väga hästi labased glasuurid ja kindlasti on taevalik isetehtud jäätisega.